PrivChat

Tor Project tarafından size sunulan teknoloji, insan hakları,
ve İnternet özgürlüğü hakkında bir söyleşi

PrivChat, Tor Project için katkı sağlamak amacıyla düzenlenen bir bağış toplama etkinliği serisidir. PrivChat aracılığıyla, topluluğumuzla sohbet etmek için uzmanları bir araya getirerek size teknoloji, insan hakları ve İnternet özgürlüğünde olup bitenlerle ilgili önemli bilgiler sunacağız.


3. Bölüm - Tor İnsan Haklarına Katkıda Bulunuyor

İzle

Tor Project ana misyon olarak, ücretsiz ve açık kaynaklı anonimlik ve kişisel gizliliği koruma teknolojileri oluşturarak ve dağıtarak insan haklarını ve özgürlüklerini geliştirmeyi seçmiştir. İnsanlar teknolojimizi, yani Tor ağını ve Tor Browser uygulamasını çeşitli şekillerde kullanırlar. Tor, yanlış davranışlarla ilgili bilgileri - toplumun bilmesin çok önemli olduğu bilgileri - kimliklerini paylaşmadan ortaya çıkarmak için güvenli bir yola gerek duyan muhbirler tarafından kullanılır. Tor, dünyanın dört bir yanındaki otoriter hükümetlere karşı savaşan ve insan haklarını savunmak için yalnızca güvenlikleri ve anonimlikleri için değil, aynı zamanda seslerinin duyulabilmesi için İnternet sansürünü aşmak amacıyla da aktivistler tarafından kullanılıyor. Tor, sahip oldukları ya da olmadıkları ayrıcalıklar ne olursa olsun, milyonlarca insanın çevrim içi ortamda kendilerini korumasını sağlar. Üçüncü PrivChat bölümünde size, gerçek hayattan kendileri için Tor kullanmanın ne kadar önemli olduğunu ve dünya çapında insan hakları ve özgürlüklerini savunma çalışmalarını paylaşacak bazı Tor kullanıcılarını getiriyoruz.

Sunucu

Edward Snowden

Başkan, Freedom of the Press Foundation

Edward Snowden bir ABD vatandaşı, eski İstihbarat Topluluğu görevlisi ve muhbirdir. Ortaya koyduğu belgeler, NSA ulusal güvenlik ajansı ve uluslararası istihbarat ortaklarının gizli kitlesel gözetleme programlarına ve yeteneklerine yönelik hayati bir kamusal görüş açısı sağladı. Bu ifşaatlar, kişisel gizlilik ihlalleri ve dijital güvenlik konusunda dünya çapında benzeri görülmemiş bir ilgi uyandırdı ve konu hakkında küresel bir tartışma başlattı.

Katılımcılar

Alison Macrina

Kurucu, Library Freedom Project

Alison Macrina bir kütüphaneci ve gerçek dünyada entelektüel özgürlük ve kişisel gizlilik değerlerimizi yaşayan kütüphane çalışanları için bir uygulama topluluğu olan Library Freedom Project'in kurucusudur. Çalışmaları, gözetimin kütüphane topluluklarını ve kütüphanecilerin çalışmalarını nasıl etkilediğine, gözetimin diğer sosyal adalet sorunları ve entelektüel özgürlükle nasıl ilişkili olduğuna ve teknolojilerimizin içindeki güç dinamiklerine odaklanıyor. Alison ve Library Freedom Project, Özgür Yazılım Vakfı'nın Sosyal Fayda Projeleri Ödülü'ne, Library Journal'ın Movers and Shakers Ödülü'ne, New York Library Association'ın Entelektüel Özgürlük Ödülü'ne ve LITA/Library Hi Tech Ödülü'ne layık görüldü.

Berhan Taye

Afrika Politikaları Yöneticisi ve Küresel İnternet Kesintileri Lideri, Access Now

Berhan Taye (hanım) teknoloji, toplum ve sosyal adalet ilişkisi üzerine çalışan bir araştırmacıdır. Access Now kuruluşunda Afrika Politika Yöneticisi ve Küresel İnternet Kesintileri Lideridir. Dünyanın dört bir yanından 220 üzerinde üye kuruluştan oluşan bir koalisyonla İnternet kesintilerini durdurmak için küresel bir kampanya olan #KeepItOn kampanyasını yönetti. Access Now kuruluşuna katılmadan önce, MoreThanCode.cc raporunu oluşturan Sosyal Adalet Teknolojisi Alan Tarama projesinde araştırmacıydı.

Ramy Raoof

Güvenlik Laboratuvarları Teknoloji Uzmanı, Uluslararası Af Örgütü

Bir teknoloji uzmanı ve gizlilik araştırmacısı olan Ramy Raoof'un son çalışmaları, insan hakları savunucularına ve sivil topluk kuruluşlarına yönelik hedefli dijital saldırıları araştırmaya ve Orta Doğu ve Orta Amerika'daki aktivistlerle gözetim ve sansür etrafında dijital güvenlik iletişim kuralları ve kapasite artımını geliştirmeye odaklanıyor. Ramy, Uluslararası Af Örgütü'nün Güvenlik Laboratuvarı'nda Taktik Teknoloji uzmanıdır ve aynı zamanda Tor Project Yönetim Kurulu'nda yer almaktadır. Af Örgütü'ne katılmadan önce Mısır Kişisel Haklar Girişimi'nde (EIPR) Kıdemli Teknoloji Uzmanı olarak görev yaptı. Ramy, 2017'de Access Now kuruluşundan Uluslararası İnsan Hakları ve İletişim Gözetimi Kahramanları ödülünü aldı ve Mayıs 2016 tarihinde, dijital güvenlik ve gizlilik alanındaki çalışmaları nedeniyle Deutsche Welle'den uluslararası Bobs Ödülü - En iyi çevrim içi aktivizm ödülünü aldı. Twitter adresi: https://twitter.com/RamyRaoof.

Bağışlarınız bu diziyi ve Tor üzerine çalışmalarımızı destekliyor.

Çalışmalarımızı desteklemenin en iyi yolu, aylık bağış yapmaktır.